NORWEGIANS FOR RON PAUL

Saturday, December 15, 2007

Ron-Paul-bevegelsen sprer seg gjennom Europa

Americans in Europe for Ron Paul, en Bratislava-basert organisasjon, og Europeans for Ron Paul, en München-basert organisasjon, er denne helgen vert for ”The Strasbourg Tea Party” i Strasbourg i Frankrike.

Hensikten med samlingen er at ledere og medlemmer av det europeiske nettverk av Ron-Paul-grupper skal møtes og planlegge for fremtiden for den europeiske bevegelse til støtte for den amerikanske presidentkandidat Ron Pauls ideér.

”Vi forventer større mengde enn det vi regnet med i utgangspunktet”, sier Allan Stevo, medstifter av Americans in Europe for Ron Paul. ”Vi trengte til og med å oppgradere til større møtelokaler den siste uken før samlingen.” fortsetter Stevo.

Strasbourg Tea Party vil være en omfattende internasjonal grasrotsinnsats til markering av Boston Tea Party i 1773, der de amerikanske koloniers innbyggere lempet te i havnebassenget i Boston som en protest mot et høyt skattenivå.

”Vi fikk inn 4,3 millioner dollar, godt over 20 millioner kroner, den 5. november. Gjennomsnittbidraget var da litt over 100 dollar. Søndag tror vi det blir det dobbelte”, sier en støttespiller for Ron Paul.

Ron Paul er lege og har 10 2-årsperioder som kongressrepresentant fra Texas. Han tror fast på den amerikanske grunnloven og den østerrikske skole, som Friedrich von Hayek, mottager av Nobels minnepris i økonomi i 1974. Paul har aldri stemt for en skatteøkning, og han har aldri stemt for å øke presidentens makt. Han er den eneste hovedkandidat som er mot å utvide krigen i Irak. Han er den eneste presidentkandidat med et internasjonalt nettverk av grasrotsstøttespillere. Han er Grunnlovens helt. Congressional Quarterly har konsekvent utpekt ham som blant de mest innflydelsesrike kongressrepresentanter. Samme tidsskrift utpekte ham i 2007 til årets mann. Paul er den eneste presidentkandidat som har fått denne betegnelse.

Ron Pauls valgkamp var den første til å vise innstrømning av pengebidrag i sanntid. (RonPaul2008.com), og han har vist større suksess i pengebidrag enn noen annen amerikansk presidentkandidat.

”Dette er virkelig en grasrotsbevegelse”, kommenterer Ben Novak, medstifter av Americans in Europe for Ron Paul. ”Den effektivt organisert valgkampen konsentrerer seg om å ta seg av nødvendige affærer, mens alt fra å få inn pengebidrag til brevskrivning håndteres av lokalt organiserte grupper av frivillige”, fortsetter Novak.

”Det har aldri vært en politisk bevegelse som denne”, sier Allan Stevo i Americans in Europe for Ron Paul. ”Mediene nekter å bry seg om denne mannen, og derfor går titusener i USA og verden på Internet og snakker om ham. Han er ennå ikke valgt amerikanske president. Allikevel er det en bevegelse over hele verden til støtte for ham. Dette er første gang en ennå ikke valgt amerikansk president har fått denne type internasjonal støtte”, sier Stevo.

I den aller siste tiden har en journalist i den sterkt neokonservative National Review, John Derbyshire, brutt med bladet og er kommet ut til støtte for Ron Paul. ”Dette er et brudd i demningen”, sier Novak, som fortsetter: ”vi kommer til å se også andre fra den neokonservative bevegelse komme ut til støtte for Ron Paul.

Til og med de gamle prøveavstemninger organisert av det republikanske parti viser at Ron Paul hevder seg over de andre. Medieorganiserte, telefonbaserte meningsmålinger viser generelt at han ligger bak i konkurransen. Fox News, som er anti-Paul, kjører regelmessig innringningsmeningsmålinger efter debatter som nesten alltid viser at Paul har overveldende støtte blant seerne, hvilket Fox’ synsere besvarer med usmaksytringer. ”Det er klart at noen der ute støtter ham, og de tradisjonelle metoder for å finne disse ser ikke ut til å virke. Når vi skriver januar, vil vi se om vår mann har en sjanse til å bli amerikansk president, og vi vil se om amerikanere tar sitt land tilbake fra de særinteresser som kontrollerer det”, sier Stevo.

De første runder med valg finner sted 3. januar 2008 i Iowa, og det vil vare til juni 2008. Tradisjonelt er det få velgere i de første rundene, og derfor vil kandidater med de mest engasjerte tilhengere ha en fordel i denne tidlige fasen.

Idet Iowa Caucus nærmer seg, har tilhengere av Ron Paul fra hele verden deltatt i en grasrotsbevegelse uten tidligere sidestykke for å skrive brev til alle Iowas 700.000 ”partiløse” velgere. ”Vårt mål er å sende nesten en million personlige brev til velgere i tidlige primærvalgsstater, og vi har allerede sendt 500.000 brev til Iowa alene”, kommenterer Ron Shimshock, en organisator av en brevskrivningskampanje fra Austin i Texas.

”Hvis du tror at det er medstrømsmediene som avgjør hvordan en nasjon stemmer, vil du aldri forvente at Paul vinner embedet, men hvis du tror at folket kan tenke selv, tror jeg du vil begynne å følge med på Ron Paul, fordi på tross av medstrømsmedienes ignorering, har hans valgkamp, ved flere måleparametre, vokst eksponensielt siden juli 2007”, sier Stevo.

For mer informasjon:
Americans in Europe for Ron Paul: http://americansineuropeforronpaul.blogspot.com/
Strasbourg Tea Party: http://strasbourgteaparty07.blogspot.com/
Epost: AmericansInEuropeForRonPaul@gmail.com
Engelsk original av denne pressemeldingen: http://strasbourgteaparty07.blogspot.com/2007/12/press-release.html

No comments: